Masters

in Educatie

Vernieuwde Mini vijfdeurs heeft multitone dak

De vernieuwde Mini vijfdeurs kun je ook met retro-bekleding krijgen. Nice.

Aanvankelijk was het leven simpel als Mini-verkoper. Er was een driedeurs en dat was het. Later kwam er een Cabrio. Van de tweede generatie verscheen er zelfs een heuse Clubman ‘stationwagon’. Echter, de meest logische uitbreiding kwam pas bij de derde generatie Mini, de versie met vijf deuren.

Ondanks dat drie deuren past bij een Mini, zijn vijf deuren aanzienlijk handiger. Waarom de bruikbaarheid van een coupé combineren met de looks van een hatchback? Mini maakte met de F56 (zoals de derde generatie intern heet) meteen van de gelegenheid door de vijfdeurs iets groter en praktischer te maken. De Mini vijfdeurs is namelijk 16 centimeter langer dan de reguliere Mini en heeft een 7,2 centimeter langere wielbasis.

Related Posts