Dikke rietmatten

Gepelde rietmatten, ongepelde rietmatten of dikke rietmatten? Voor welke rietmat moet ik kiezen?

Rietmatten kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kunnen ze dienen als tuinafscheiding, balkonscherm of als bekleding van een schutting. Maar hoe weet je nu welke rietmat soort je moet kiezen.

Rietmatten van de Rietmattenspecialist komen in drie varianten:

  • Gepelde rietmatten
  • Ongepelde rietmatten
  • Dikke rietmatten

Gepelde rietmatten worden gepelde rietmatten genoemd, omdat de buitenste laag van het riet is verwijderd. Doordat deze laag is verwijderd, hebben de rietmatten een gele kleur gekregen en krijgen daardoor een tropische uitstraling. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen rietschilfers van de matten afkomen, dus heb je ook nog een schoon huis. Deze rietmatten soort wordt voornamelijk binnen gebruikt of als decoratie.

Ongepelde rietmatten zijn in tegenstelling tot gepelde rietmatten onbewerkt. Doordat ze onbewerkt zijn, kunnen deze rietmatten goed buiten gebruikt worden. Je kan deze rietmat variant gebruiken als schutting, tuinhekbekleding of als rieten tuinscherm.

Dikke rietmatten zeggen het eigenlijk al. Het zijn rietmatten met dikkere rietstengels. Ze zijn net zoals de ongepelde rietmatten onbewerkt. Doordat de stengels zo dik zijn, zorgt deze variant voor een maximale gezichtsdikheid en daardoor zeer geschikt als balkonscherm of als tuinafscheiding. De dikke rietmatten worden voornamelijk voor het genereren van privacy ingezet.